Of het nu gaat om het bewaken van de privacy bij stilte of juist het maskeren van geluiden met achtergrondmuziek: de toepassingen zijn breed. Blijkt ook in België.

Een vijf meter hoge muur en achtergrondmuziek om kinderen op een speelpleintje rustig te houden. Dat zijn de maatregelen die een onderzoeksbureau voorstelt om de geluidshinder van het speelpleintje te beperken. Onderzoeksbedrijf Tractebel doet in de studie over deze kwestie een opvallende suggestie om het geluidsniveau te doen dalen: het afspelen van rustige muziek (HLN.be, 2019).

Wij vragen altijd graag naar de reden voor het starten met achtergrondmuziek, rechtenvrij of niet. Deze lopen vaak erg uiteen: het wegnemen van stilte, het toevoegen van sfeerelementen, het uitdragen van het merk en het imago, het stimuleren van de arbeidsproductiviteit tot aan het maskeren van (machinale) geluiden.

Muziek werkt op verschillende manieren voor iedereen. Die diversiteit aan beweegredenen voor de inzet van achtergrondmuziek is bijzonder. Dat maakt dit vak verschrikkelijk leuk. Wij helpen onze zuiderburen graag bij een succesvolle implementatie als next step. De koffie staat klaar!

Bron:
https://www.hln.be/in-de-buurt/hoboken/studie-over-lawaaierig-speelpleintje-klaar-een-vijf-meter-hoge-muur-en-achtergrondmuziek-om-de-kinderen-rustig-te-houden~ae4f0fb1/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F