Het voelt als thuiskomen: we stappen Sandwich & Coffeebar Sheila’s binnen in Zandvoort. De aroma’s van de verse koffie passen uitstekend bij de geur van de sandwiches. Op de achtergrond horen we een fijn muziekje. Het is hier warmer dan buiten, al komt dat vooral door de warme inrichting. Bovenal worden we warm verwelkomd door Sheila Truder. Tien jaar geleden startte zij samen met haar man de Sandwich & Coffeebar Sheila’s en gaven ze de locatie een volledige make-over.

De sfeer is gelijk goed en de koffie is net zo lekker als de geur doet vermoeden. Wij hebben vandaag afgesproken met Sheila omdat zij al lange tijd klant is bij MKB Muziek. Ik ben benieuwd: ‘’Waarom is achtergrondmuziek in Sheila’s belangrijk?’’. ‘’Het is gewoon meer sfeer’’, reageert Sheila. Ze vervolgt dat ze de stilte thuis heerlijk vindt, maar dat achtergrondmuziek op de zaak thuishoort.

Na een nare ervaring met Buma/Stemra en Sena was ze op zoek naar iets anders dus klopte ze bij MKB Muziek aan. ‘’Ik was gewoon direct verkocht. Je kiest ervoor vanwege de financiën. Je weet natuurlijk niet waar je instapt, maar het is prima!’’.

Sheila vertelt ons dat het meteen vanaf het begin al klikte. ‘’Er heeft hier zelfs een keer een meneer gezeten die zei: wat een goede muziek hebben jullie opstaan!’’. Sheila vervolgt: ‘’Ik vertel dan dat het rechtenvrij is. Deze man was muzikant en gaf aan dat hij dat al vermoedde omdat het hem verraste’’.

Tóch merkt Sheila op dat haar gasten de keuze voor rechtenvrije achtergrondmuziek niet eens doorhebben.  Sheila heeft ons ook bij een andere onderneming aangeraden: ‘’Zijn jullie daar nog terecht gekomen?’’ Ik: ‘’Jazeker, hij is gelijk gestart!’’.

De muziek is afkomstig van verschillende platenlabels,. Muzikanten en producers en krijgen hier een eerlijke vergoeding voor. Sheila lacht: ‘’Dus ik kan ook muzikanten naar jullie sturen?’’

‘’Ja nou’’ reageer ik, ‘’dat vinden we zeker leuk! De database met muziek ontwikkelt daardoor mee, net als het aanbod op de radio. Uiteraard is de kwaliteit wel belangrijk’’.

Een win-win situatie. De ondernemer bespaart op de kosten van Buma/Stemra en Sena en artiesten kunnen muziek blijven maken. Online kan alles worden aangepast en 24/7 kan gebeld worden voor hulp (op locatie). Sheila: ‘’Ik heb jullie nog nooit hoeven bellen. Het is een duidelijk systeem”. Terwijl de fijne mix van soft rock, jazz, blues en funk doorspeelt neemt de drukte toe en nemen we weer afscheid. ‘’Tot de volgende’’, klinkt als muziek in de oren.